Обиден/а съм на мама

Обиден/а съм на мама

Подсъзнателни убеждения, които формират нашата реалност и са по-силни и скрити, докато не ги осъзнаем.

След като поговорихме за признаците, които подсказват, че имаме скрита, неосъзната или осъзната обида към бащата, е време да поговорим и за тези признаци, свързани с обидата към майката.

Първият признак показващ, че имаме обида към майката е, че имаме твърде много изисквания към другите. Това е, когато непрестанно предявяваме изисквания и претенции към хората около нас. Към членовете на семейството, приятели, колеги, непознати даже.

Втори признак, имаме очаквания към гореизброените и когато те не се изпълнят, ние сме разочаровани. Подобни очаквания имаме и към себе си. Изключително взискателни, и въпреки, че се справяме добре за нас това е недостатъчно. Винаги може и още и още… В ума ни е гласът, който казва: „Не си положил достатъчно усилия! Възможно е да се справиш още по-добре“!

Трети признак за обида към мама е, когато имаме нестабилна самооценка. Често сравняваме себе си с другите. Сравняваме и собствените си постижения, с техните.

Четвърти признак е, когато вместо женско общуване, предпочитаме общуване с мъжете. Нуждаем се от тяхното одобрение и предпочитаме мъжка компания. Много често споделяме, че в детството и юношеството сме се чувствали по-добре в компанията на момчета, отколкото в тази на момичета.

Пети признак е, когато жената в отношенията си е много напрегната, тревожна, нервна. Има твърде много отговорности, при това мъжки отговорности. Тези жени не усещат, не чувстват своята женственост и сексуалност. Загърбили са ги или ги проявяват трудно и с усилия.

 

Още публикации

Умът и Времето

Цитат от книгата „Ти си това“, на Румен Чорбаджийски: „Времето е статичен център точно както чашата от масата. Времето е константа; то е като безбрежен

Към статията