Какво е психологична консултация?

Ако сте си задавали въпроса „Що е то психологична консултация?“ или „Как протича една консултация с психолог?“, ще се опитам да разкажа накратко какво са психологичните консултации.

Психологичните консултации представляват процес на работа, която изисква съвместното внимание и усилия и на психолога, и клиента, с цел откриване, формулиране, изясняване, приемане и отработване на даден въпрос, проблем, ситуация и т.н.

По време на консултирането, клиентът има възможност да изследва поставения от него въпрос от различни гледни точки и страни, да разгледа как  влияе върху мислите, емоциите, чувствата, физическото му тяло и ежедневните ситуации с близки и колеги, приятели и непознати.

Преодоляването и разрешаването на казуса в течение на няколко посещения при психолог-консултантът е фактически достижима и възможна цел, защото осъзнаването като процес, осветлява и помага на умът да разбере какъв точно е проблемът и да се намери решение или решения за справяне с разглежданата ситуация.

Важно е да се отбележи, че посещенията при психолог-консултант могат да ви помогнат да се освободите от силно въздействащите чувства на страх, тревожност, безпокойство, несигурност и други, както и да се справите със стреса, нервността, раздразнението и гнева. Да се справите с различни вътрешно и между-личностни конфликти и ситуации и други подобни от ежедневието.

В кабинета на психолог-консултантът ще получите подкрепа за намиране на вътрешен ресурс за справяне с така модерните, за съжаление, днес паник-атаки, депресивни разстройства и тревожни състояния.

Добре е да се отбележи, че в психологическите ни кабинети не се работи само с лица, имащи дадени предизвикателства пред себе си в определен момент от време.

Клиенти, които работят със себе си по линия на себепознанието, разкриване на вътрешния си потенциал и сила, вече са открили за себе си ползите от индивидуалните психологични консултации и групови психологични консултации и тренинги, които предлагаме.

Да се научим да преодоляваме предизвикателствата на интересното ежедневие в което живеем, да изпитваме радост от новите преживявания, които животът ни предоставя, да се научим да поемаме разумни рискове с правилната мотивация, да си помогнем да изградим балансирани и хармонични отношения с нашите близки, но и да разбираме, зачитаме, приемаме, уважаваме и обичаме себе си, ето това е върхът на айсберга към, който се стремим в център КИБАЛ, като крайна цел за работата с нашите клиенти.

Осъзнаването и променянето на старите, автоматични програми и модели на мислене и анализиране, разкрива огромния вътрешен потенциал на всяка личност, осмелила се да прекрачи прага на консултативния кабинет и заела се осъзнато с работа по изграждането на собствената си нова личност, за която за да се създаде е нужно време, работа, постоянство и дисциплина и разбира се достатъчно дози разбиране и любов към себе си.

В нашия център сме свидетели на много мисловни и интелектуални, поведенчески и социални, емоционални и ако щете физически трансформации и промени, които настъпват с нашите клиенти.

Изграждането на една по-силна и здрава личност, хармонична и мотивирана е във Ваши ръце.

Още публикации

Загубата

Загубата Смъртта е най-сигурното нещо, което ще се случи в нашия живот. Но до преди да дойде нашата, обикновено се сблъскваме със смъртта на наши

Към статията

Психични състояния – тревожност

Психични Състояния Психичните състояния. В публикацията ще разгледаме тревожността, като психично състояние. Тревожност Тревожността. Всеки от нас е изпитвал тревожност, когато е бил изправен пред

Към статията